diumenge, 4 de desembre del 2011

Thanksgiving 2011! Acció de gràcies 2011!

Hola a tothom!

Aquí us presento una festa que hem vist milers de vegades per televisió, que la majoria pensem, o pensàvem, que era Nadal, però que es diu acció de gràcies.
Us explico en què constisteix: es celebra el quart dijous de novembre cada any, i és una tradició que només es fa als Estats Units. El dia 24 de Novembre d'aquest any, ho vam celebrar. Pels que no sapigueu què és us ho explicaré. És un dia on es reuneix tota la família per fer un gran dinar o sopar. Es tracta de donar gràcies per tot el que vulguis, la família, la llar, el menjar, la salut, els amics, etc. I després veure tots junts futbol americà. Així doncs, aquest any la família amb la que visc acollia a casa, és a dir aquí, a tota la família: avis i àvies, tiets i tietes, cosins i cosines. Sort que són poquets, en total: 17.

Així que vam fer primer una mica d'aperitiu mentre feien un dels partits de futbol americà, que vam veure tots, i vam estar xerrant una bona estona. Quan va arribar tothom i el menjar estava preparat, vam començar a sopar, a les 6 de la tarda, tot s'ha de dir!
Per desgràcia, no em vaig adonar (jo tenia una conversa amb un dels tiets en anglès i havia d'estar concentrada!) de quan van treure el gall d'indi del forn (el menjar estrella de la nit!) i quan vaig anar a la cuina ja el tenien mig tallat, així que no li vaig poder fer cap foto sencer. Però sí, de tot el que van posar a la taula:
Una part de la taula!

Mongetes verdes, patates al forn trossejades i una salsa especial pel puré i el gall d'indi!

EL GALL D'INDI!

El farcit pel gall d'indi!

Puré de moniatos! =D

Puré de patates!

Jo amb la taula parada! 

Amb una mica de tot al plat! Nyam-nyam!

5 pastissos de postres! 

Ja podeu comprovar que de menjar no vam fer pas curt! Semblava pitjor que el dia de Nadal, amb tant de menjar. Tot estava deliciós. I sí, el que esteu pensant, vam estar menjant durant 4 dies les sobres! 
Va ser un dia molt especial, vaig conèixer a molta gent de la família i vaig poder practicar moltíssim el meu anglès! =D

L'endemà, habitualment també es festa, ja que de tant menjar la gent no es pot ni moure! I s'ha de fer bé la digestió! Però com que els americans són així, l'endemà del dia d'acció de gràcies li diuen el "Black Friday", el divendres negre, és un dia on tot són rebaixes, però que només és aquest dia. Així que o vas a comprar aquest dia, o no tens rebaixes! Aquí no hi ha dos períodes cada any com a Catalunya, sinó que cada botiga decideix quan vol fer algun descompte excepte aquest dia que els fa tothom. A més, aquest any com a novetat, algunes botigues obrien a les 12 de la nit, per aprofitar el divendre al màxim, que deien ells!
En el meu cas, si volia anar a comprar havia de demanar a alguna família que m'hi portés. Per tant, amb altres tres interns, vam quedar a les 6 del matí (no fos cas que ens perdéssim les millors rebaixes!) ja que una família hi anava a aquella hora i vam començar 4 hores de frenètiques rebaixes pel Mall of America! 
M'ho vaig passar d'allò més bé! =D 

En fi, van ser dos dies meravellosos, aquests americans són únics, només ho podien fer ells això de fer un dia de només menjar, i de donar gràcies pel menjar, família, amics.... i un altre només per anar de compres! 
GRAN EXPERIÈNCIA!! 

Petons per tots! =D

4 comentaris:

  1. Roser, tprofesora com tu! una gran parlada de la llengua catalana com li pots dir pavo!! el gall d'indii!! mare de deuu!!!

    M'en alegru molt que t'ho passesis tan bé, aquest americans son unics!

    ResponElimina
  2. Pere!! En honor a tu ja està canviat!! Però t'he de confessar que en la vida he dit: "vaig a menjar gall d'indi!" ajajajaj

    Un petó! =D

    ResponElimina
  3. Parla sense vergonya, parla amb llibertat! I si m'equivoco, torno a començar! =D

    ResponElimina